Vi söker en Trainee till automationsavdelningen i Karlshamn

2021-04-21

Vi behöver förstärka vår automationsavdelning med en nyutbildad automationsingenjör. Du börjar som trainee för att lära dig yrket från grunden, genom intern praktik. Slutmålet är att du kommer bli en självgående PLC- och robotprogrammerare med kunskap att lösa alla uppgifter som en automationsingenjör ställs inför i våra projekt.

Arbetsuppgifter och andra ansvarsområden:

– PLC- och robotprogrammering.

– HMI och servodrifter.

– Kund och leverantörskontakter.

Personliga egenskaper:

Vi värdesätter att du har god samarbetsförmåga, är ambitiös och drivande med stort fokus på våra kunder. Viktigt att du är kommunikativ i våra interna kontakter då vi mestadels jobbar gemensamt i projektform.

Erfarenhet/Utbildning:

Vi tror att du är gymnasie-, YTH- eller högskoleingenjör inom el/automation och har ett brinnande intresse för teknik. Du måste ha en mycket god fallenhet för digitalteknik och gärna med ett intresse för att skruva och mecka. Din utbildning bör ha gett dig grundläggande kunskap inom PLC- och robotutbildning. Kunskap om elkonstruktion och maskinsäkerhet är meriterande, lika så tidigare arbete inom elinstallation. Projekten medför mycket kontakter med kunder och leverantörer, inom och utom Sverige. Förmågan att utrycka sig i tal och skrift på engelska och svenska där därför ett krav. På sikt kommer du också att vara ute hos våra kunder på idrifttagningar, vilket gör att tjänsteresor periodvis är en naturlig del av arbetet.

System:

Vi arbetar med de större leverantörerna, främst Siemens, ABB och Yaskawa.

Vad vi erbjuder dig dig:

En anställning på ett av Sveriges vassaste automationsföretag. Evomatic är ett stabilt växande företag, över 85 anställda, med en hög teknisk kompetensnivå bland medarbetarna. Du kommer jobba i ett team där vi tillsammans löser de mest utmanande och innovativa projekten. Vi jobbar i många branscher, till exempel livsmedels-, förpacknings-, medicin- och fordonsindustrin. Detta gör arbetet stimulerande och ger en enorm utvecklingspotential till den som är driven och kunskapshungrig.

Anställningsform:

Provanställning.

Kompletterande information lämnas av Andreas Brovall på 070-641 67 23 eller andreas.brovall@evomatic.se. Ansökningar med bifogat CV skickas till samma adress.